drektighet/valpeblogg   pregnancy/puppyblog             

27. mai 2008; Valpene vokser utrolig fort og er allerede blitt seks dager gamle. Alle går fint opp i vket og deres personlighet er begynt å vise seg. The puppies are growing fast and they are already six days old.

23. mai 2008; Så er fødselen overstått og Pepsi koser seg i valpekassen med sju herlige valper, tre hanhunder og fire tisper. De ble født 21.mai. Det var ni valper totalt men to hanhunder var dødfødte. Alle sju legger fint på seg og Pepsi er en utrolig flink mor. Avslappet og rolig. Pepsi gave birth to nine puppies May 21st. She is enjoying her motherhood in the litterbox with three dogs and four bitches, another two males were stillborn. All of the seven are gaining weight and Pepsi is an excellent mum. Relaxed and calm.

27. april 2008; Nå kan jeg bekrefte at Pepsi er drektig. Hun var fem uker på vei i går og er allerede ganske stor rundt magen :-) Det er hele fire uker igjen til termin og vi krysser fingrene for at alt går bra. Pepsi is pregnant. Yesterday it was five weeks since she was mated and she is already getting rater large around her belly :-) It is still four weeks to her duedate and we keep our fingers crossed for everything to go smooth.

14. april 2008, dag 24; Da er vi i gang igjen og forhåpentligvis går alt bra denne gangen!!!!! Pepsi ble paret med den flotte tyske hanhunden Shaggy Blue Bob's Here is George i mars. Forhåpentligvis har hun tatt seg, og det vil i så tilfelle vise seg i løpet av et par uker. Forventet valpefødsel er 24. mai. Then we are back again and hopefully everything works for Pepsi during her pregnancy this time!!! Pepsi was mated to the excellent german male Shaggy Blue Bob's Here is George in March. If everything goes well she will be due at May 24th.
2. november 2007, dag 63; Så var denne bloggen over for denne gang. Pepsi har vært på røntgen i dag og den viste at hun ikke er med valper. At der har vært noen der er jeg overbevist om. Det har vært alt for mange tydelige tegn til drektighet til at jeg tror noe annet. Hun er i stedet skikkelig innbilt drektig, derfor har hun flere tegn som tilsier at vi skulle tro hun er med valper all den tid hun er inseminert. Hun har til og med melk i alle åtte jurene, og selv om jeg hele tiden har syntes at de burde vært enda større hvis hun var drektig har jeg blitt beroliget av at andre har erfart at tispene ikke nødvendigvis har hatt så store jur på forhånd. Selv om jeg den siste uken har blitt mer og mer overbevist om at hun ikke kunne være drektig måtte jeg avgårde til veterinæren i dag for å få det bekreftet. Vi må derfor skuffe flere håpefulle valpekjøpere, men ber dem absolutt ringe for å ta en prat. Jeg kan også opplyse dem om at Pepsi's kullsøster Dessie skal parres om en ukes tid. Hennes valper skal komme til verden hos Bobbyclown Kennel som er Pepsi's oppdretter og som vi varmt kan anbefale. Dere finner link til dem her.
No pups for Pepsi this time all though several signs have told us so. I'm convinsed there have been pups, but Pepsi has probably absorbed them. The ones that have hoped for a Pepsi pup this time are welcome to wait until next spring or to contact Pepsi's breeder Bobbyclown Kennel which is going to have pups in about two months time. Link here.

23. oktober 2007, dag 53; Så er valpekassa på plass og Pepsi har prøveligget den :-) Jeg hadde inntrykk av at hun tenkte; "det er det jeg har prøvd å si til dem en stund nå at her er det ting på gang! Nå har de endelig skjønt det!" Hun er nemlig blitt utrolig klengete i det siste og i natt måtte jeg legge meg i loftstua for at vi skulle få nattero i huset. Natt til i går holdt hun nemlig den sjauen, hun skulle ikke ligge nede gangen alene hvis det var det vi trodde! Pepsi har nok ikke mange valper denne gangen. Det viktigste for oss er at vi får tatt vare på Sophus sine gener, spermen etter ham finnes det nemlig ikke ubegrensede mengder av, og da er en valp bedre enn ingen. Jeg ser frem mot julestria og at den kan bli roligere med noen små nusselige nøster rundt bena på oss, det er nemlig ikke fullt så enkelt når de er mange, da er det et himla styr!
Today we got the litterbox ready and Pepsi has tried it out :-) I got the impression she tought that we had finally understood things were happening with her! She has been quite busy having around, one step behind me at all time. She kept us up one night and last night I had to sleep in the livingroom with her all night so the familiy could have some rest. I only think there are a couple of puppies this time, but the most important issue to us are to be able to keep Sophus' pedigree. I look forward to have a small litter around when I think about Christmas coming up soon.

19. oktober 2007, dag 49; I dag er det bare to uker til termin!!!! :-) Pepsi spiser godt og er blitt utrolig kosete, hun vil være i hælene på meg hele tiden. Det lar seg ikke gjøre her hos oss men vi koser så mye vi kan :-) Magen er begynt å vokse og hun har fått en tendens til hengepupper ;-)
Today it is two weeks left until Pepsi is expecting her puppies!!! :-) She eats well and prefers to cuddle all the time. Her belly is starting to get bigger and her udders are getting saggier ;-)

14. oktober 2007, dag 44; Nå er jeg ikke i tvil lenger, Pepsi venter så absolutt valper!!! Fredag var det tre uker til termin så nå vi venter i spenning på antall og kjønnsfordeling :-)
No doubts anymore!!! Pepsi are definitely expecting pups!!!! Friday it was three weeks until her delivery date and we are exitingly waiting to know how many puppies there are and how many of each sex there is :-)

10. oktober 2007, dag 40; I den siste uken har jeg vært i tvil om Pepsi i det hele tatt venter valper. Jeg synes nemlig hun skulle vært størrre! Jeg har forhørt meg både her og der blant andre oppdrettere om de har erfart noen sikre drektighetstegn. Etter hva de har fortalt meg har jeg blitt noe beroliget. Pepsi ble også veid i dag og hun har lagt på seg mellom 1,2 og 1,5 kilo siden inseminasjonen. Dette lover jo bra og jeg venter spent på at hun skal begynne å miste fasongen og endelig få drektigheten bekreftet :-)
The last week or so I have been very doubtful conserning Pepsi having puppies or not. After my opinion she should have been bigger by now! I have consulted experienced breeders if they could share with me some strong pregnancy signs. Regarding what they told me I'm not so conserned anymore. Sins the insemination Pepsi has gained between 1,2 to 1,5 kilos in weight. It is a good sign and I'm exitingly looking forward for her to loose her figure and finally have the pregnancy confirmed :-)

28. september 2007, dag 28; Det er en stund siden jeg har oppdatert bloggen nå. Dette beror på at det ikke har vært noen forandring å skrive om. Pepsi har det helt fint. Hun er blitt enda mer kosete (hvis det i det hele tatt var mulig!). Dette er tiden vi skulle ha tatt ultralyd men som beskrevet under lar vi det være. Jeg regner med at om en ukes tid vil det ikke herske noen som helst tvil om det er valper. Jeg har tidligere skrevet at jeg er 99% sikker på at det er valper. Nå vil jeg si at jeg er 99,9% sikker :-) I dag er det fem uker til termin. Jeg har lagt ut noen valpebilder av faren til kullet, dem finner du her.
Sorry for not updating the blog for a while. There have not been any changes to write about. Pepsi is doing fine, if possible she has become more cuddling. We were suppose to have an ultrasound done at this time. As mentioned below we are not going to have one. In about a week there will be no doubt left wether Pepsi is pregnant or not. Earlier I have been 99% sure that there are puppies, now I'm 99,9% sure :-) Today it is five weeks until she is expecting. I have updated the website with puppy photos of the expecting father, you can view them here.

21. september 2007, dag 21; Pepsi ser ut til å være over oppkastriene nå. Hun spiser ikke fullt så godt som tidligere men nok til at det ikke bekymrer meg. At der er valper føler jeg meg 99% sikker på :-) Jeg har hele tiden snakket varmt om å ta ultralyd, men nå er jeg ikke sikker lenger. Det er flere tisper i forskjellige raser som har vært påvist drektige når de har vært på ultralyd for så senere å vise seg at de ikke er drektige. Det skal visstnok være ultralyden som er årsaken og som gjør at tispene resorberer (bryter ned og suger opp i kroppen igjen) fostrene og derfor ikke lenger er drektige. Dette har jeg ikke lyst til å risikere på Pepsi. Hun må være fire uker på vei før jeg kan ta ultralyden, og da vet jeg med selv med 100% sikkerhet om hun er drektig eller ei. Det har jeg alltid sett på de tispene jeg har hatt kull på tidligere. Hvilket antall valper det er får vi derfor vente med å få vite til fødselen, veterinærene bommer ofte mye på antallet ved ultralyd allikevel. Vi blir derfor nødt til å leve i spenning enn så lenge. Jeg har ikke lyst til å ta sjansen på å miste dem for nysgjerrighetens skyld................
Pepsi feels better after experiensing morning sickness a couple of days. I have previously felt strongly for having an ultrasound done. After consulting with other breeders I'm not sure any more. According to them there could be a risk involving that results in the bitch absorbing her puppies. I'm not willing to take that risk to confirm a pregnancy that the physical signs will tell me anyway. To my knowledge veterinarians often miss in how many puppies there are suppose to be. In order to not risk anything happening to the puppies we are not going to have an ultrasound done and only time will tell us how many there are.

18. september 2007, dag 18; I dag morges kastet Pepsi opp igjen. Hvis ikke det nå etter hvert kan tas som et tegn på at hun er drektig så vet ikke jeg! Jeg ser/kjenner etter tegn på at hun skal være drektig innimellom, men må ta meg i å ikke gjøre det for ofte i fare for at jeg da ikke vil se/kjenne forskjell. Hun spiste mat etterpå men først etter å ha fått leverpostei i den. Selv da var det ikke med den ivrige interessen hun bruker å ha når hun får noe godt i den, hun spiste heller ikke opp alt. Hun hadde også noe slim som hang der bak, og det skulle hun jo uansett ikke hatt uten at "det er noe(n) der" :-)
Pepsi had morning sickness again today. I strongly feel there have to be puppies. If not, I have no idea what should cause her to throw up.

16. september 2007, dag 16; I dag morges kastet Pepsi opp to ganger. Det er to og en halv uke siden insemineringen så da lover dette riktig så bra! Vi satser på å ta ultralyd om ca to uker slik at vi kan få bekreftet om der er valper eller ei.
Pepsi had morning sickness today. This indicates that there are puppies due to the fact that it is two and a half weeks since she was inseminated. We will have an ultrasound done in about two weeks. This will tell us if she really is pregnant or not.

2. september 2007, dag 2; N.UCH. Bobbyclown's Dare for More "Pepsi" er inseminert med frossen sperm etter N.UCH. Peaceful Dream's Lord Cedric  "Sophus", som var født i 1982. Vi krysser fingrene og håper at det blir valper i uke 44.
N.UCH. Bobbyclown's Dare for More "Pepsi" has been inseminated with frozen semen from N.UCH. Peaceful Dream's Lord Cedric  "Sophus", who was born in 1982. We are hoping for puppies in week 44.

Vi ble godt mottatt av veterinær Anette Krogenæs ved Norges Veterinær Høgskole i Oslo. Hun inseminerte Pepsi to ganger, to påfølgende dager med fire "strå" hver gang. (Et strå inneholder ca 0,5 ml sperm). Spermen har vært nedfrosset i 20 år, så dette blir skikkelig spennende!

Bilder fra 1. inseminasjon 31.august: Spermen til Sophus i reagensrøret og Harald med Pepsi.

Bilder fra 2. inseminasjon 1. september: De fire stråene som ble brukt andre gang.
Det er fasinerende at spermiene tines på åtte sekunder og så er det liv der!

Veterinær Anette Krogenæs gjør "hanhund"-jobben for andre gang.